Projektek

Jelenlegi projektjeink, valamint az utóbbi időben készült munkáink, az ökológikus építészet, az akadálymentesítés, valamint az épületfizika-épületszerkezetek témaköréhez kapcsolódóan.

Föld-szalma konferencia (2003)
2003 szeptember 26-28-án került megrendezésre a Föld-szalma szakmai konferencia, amely a föld- és szalmabála építés magyarországi helyzetével, lehetőségeivel foglalkozik.

Galgahévíz Bölcsőház (2002-2003)
Galgahévíz Bölcsőház terveinek elkészítése. Ütemezhetően építhető, öko-lakóház.

Paneles épületek revitalizációja (2003. január 30)
Részvétel szakmai konferencia szervezésében, neves hazai és külföldi előadók meghívásával. MÉSZ Kós Károly terem. Februárban kétnapos szakmai kirándulás Ausztriába megvalósult példák megtekintésével.

Galgahévíz ökolfalu LIFE pályázat (2002-2003)
Galgahévíz ökofalu LIFE pályázat a Gaia alapítvánnyal együttműködve.

Építés szalmabálából - a könyv (2002)
A Nemzeti Kultúrális Alapprogram támogatásával készül az első magyarnyelvű szalmabálaépítésről szóló könyv. A könyv szerzője: Novák Ágnes.

Prelasti EPDM tervezési segédlet (2002)
A Prelasti EPDM lepelszigetelés tervezési, alkalmazási, beépítési tudnivalóit bemutató szakmai segédlet.

Debrecen Megyeháza - Akadálymentesítés (2002. eleje)
A Debrecenben lévő Megyeháza épületének akadálymentesítési megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére kiírt pályázatot Az Épített Környezetért Alapítvány nyerte el. A gyönyörű szecessziós épület, valamint a 80-as években hozzáépített szárny komplett akadálymentesítési felmérése és ütemezett megvalósításra alkalmas tervezése volt a feladat.

VII. Épített Környezet Konferencia (2002. január 31.)
2002-ben hetedik alkalommal került megrendezésre az Épített Környezet Konferencia, melynek fő programjai az épületszigetelések az akadálymentesség, valamint az "Öt érzékszerv szimpózium" voltak. A konferenciára jelent meg az első magyarnyelvű szalambála-építésről szóló kiadvány is. A rendezvényen kb. 400 ember vett részt.

SZIE-YMMFK Akadálymentesítés (2001. vége)
A Szent István Egyetem Ybl Miklós Műszaki Főiskolai kar összes épületének (oktatási épületek, igazgatási épület, kollégium, mérőtábori épület) teljeskörű akadálymentesítési felmérése és tervezése.

Az első szalmabála ház Magyarországon (2001. nyara)
Sárospatakon épült fel az első magyarországi szalmabála-falas épület. Az építésben a SZIE Ybl Miklós Műszaki Főiskolai Karának harmadéves, ökológia szakos építészhallgatói is részt vettek, hétvégenként, kisebb csoportokban, az Épített Környezetért Alapítvány szervezésében.